Vrijdag 25 oktober werd voor de 33-ste (!) keer de sponsorloop gehouden op basisschool D’n Bogerd in Deurne. Al vele jaren is Baie Dankie één van de drie goede doelen waar de leerlingen geld voor bij elkaar lopen/rennen. Als eerste gingen de kleuters en groep 3 aan de wandel. Vol trots liepen ze in een lange rij langs alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. Vanaf groep 4 wordt het echt menens en mag je gaan hardlopen. Fanatiek (net zoals Nel en Saskia die te vroeg de bel lieten rinkelen als start ?) gingen de leerlingen op pad. Er werden vaste bedragen gesponsord maar dat kon je aan de leerlingen niet merken: zoveel mogelijk rondjes en het liefst als eerste binnenkomen. Zo mooi om te zien hoe trots en fanatiek ze allemaal liepen.

De boodschap die de school aan de kinderen mee wil geven is omzien naar anderen. Andere kinderen zoals in Zuid-Afrika hebben het vaak heel zwaar en zijn vaak heel arm. Wij in Nederland kunnen hen helpen. Daar zijn we met elkaar verantwoordelijk voor.

Met de kerst krijgen we het sponsorbedrag overhandigd. Ook daar zit een mooie gedachte achter om het dan te doen.

De adjunct-directeur Piet van Moorsel was net terug van zijn reis naar Zuid-Afrika en had o.a. ons project bezocht. Het was een heel indrukwekkende reis geweest en hij was er als een ander mens van teruggekomen; we klagen hier in Nederland zo vaak, maar daar moeten we echt mee stoppen. Wat hebben we het hier toch goed en wat leven de mensen daar in diepe ellende. Voor de volgende sponsorloop wil hij samen met Angelique (die al jaren het contact legt tussen D’n Bogerd en Baie Dankie) een power-point presentatie geven over Baie Dankie/het project. We hebben er een enthousiaste ambassadeur bijgekregen!

Categorieën: Laatste nieuws