3 juni, 200 km door  zware slagregens en tegen de wind in moeten beuken, diverse lekke banden, gebroken kettingen, kapotte spaken, botsingen en valpartijen, gebroken sleutelbenen en stukken huid op het asfalt, hongerklopjes en mannen met de hamers …

NIETS van dit alles! Wat een prachtige rit en dag hebben we mogen beleven. Een kort verslag van een deelnemer…

We verzamelden vanaf 7.30 uur in de fietsenwinkel “Den Breejen” met alle 18 deelnemers en alle vrijwilligers. Met een lekker bakje koffie/thee werd er kennisgemaakt met alle deelnemers, en konden de laatste voorbereidingen voor de monstertocht van 200 km worden gedaan.

 

Om 8.15 uur stond iedereen buiten voor de groepsfoto, en kon de rit officieel worden geopend door Dennis namens Baie Dankie. Frits, de onfortuinlijke renner op krukken, startte ons weg met het zwaaien van de vlag van Zuid Afrika. 

Eindelijk, de goed voorbereidde beentjes van de deelnemers konden aan de slag. De eerste stop lag op 65 km in Haastrecht. Via de pontjes bij de “kop van het Land” en het pontje naar Bergambacht ging de route door een kleine omleiding via de vlist naar Haastrecht. Bij de eerste stop stonden de geweldige vrijwilligers klaar met koffie, appeltaart, bananen, sportdrank, water, broodjes, repen en andere versnaperingen voor de broodnodige aanvulling op de reserves van de renners. Vervolgens ging het peloton verder via Oudewater, Linschoten, Woerden, bijna nog een pontje bij Breukelen en de Loosdrechtsche Plassen op weg naar stop 2 op 140 km bij Soesterberg. Ook hier weer een fijne stop met dank aan de aanwezige vrijwilligers. 140 km, nog ruim 60 te gaan. De laatste 60 km, inmiddels met 2 coureurs minder, gingen via de Utrechtse Heuvelrug en Vianen weer terug naar Leerdam. Rond 17.45 en 204 km verder werden we ontvangen door diverse familieleden en de vrijwilligers van de tocht.

       

 

De dag werd afgesloten met een lekkere maaltijd en een welverdiend biertje of colaatje in stadspodium Go. Het eindbedrag werd bekendgemaakt door de coureur op de sneakers: “rond de 3000 euro”! Verder vond er nog een verloting plaats van een aantal prijzen voor de sponsors. Namens alle deelnemers, hartelijk dank voor deze mooie fietsdag! Mede mogelijk gemaakt door de inzet van alle TOP vrijwilligers, de stichting Baie Dankie en de route-ontwerper Wim. DANK!

Categorieën: Laatste nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *